Kategorier
Uncategorized

Ramadans mixade kollgrill

På tallriken blir det kollgrillgrade lammkotletter, kycklingvingar och färskpotatis. Ramadan använder grillolja, vegetasalt och svartpeppar för att ge smak till sin kollgrillning. Vegeta salt (eller Vegeta allkrydda som det också kallas) är en salt kryddblandning som utvecklades 1959 av den bosnisk kroatiska vetenskapsmannen Zlata Bartl.

Kategorier
Uncategorized

Fatimas traditionella marockanska kycklinggryta

På tallriken blir det som Fatima beskriver som en väldigt, väldigt populär rätt som nästan halva världen känner till.  Rätten är en traditionell marockansk kycklinggryta som består av kyckling, potatis, ärtor, vitlök, koriander, gurkmeja, svartpeppar och ingefära. Alla ingredienser läggs i samma gryta och får koka tillsammans. Fatima lagar grytan i en vanlig stor kastrull, men…

Kategorier
Uncategorized

Indiras nya Tacos – godare och nyttigare

Indira berättar att Rawfood, eller råkost som man säger på svenska, innebär att maten inte får hettas upp till mer än 42 grader för att bevara så mycket som möjligt av näringen. Men det betyder inte att man inte kan laga massor av god mat på det sättet. Till de här tacosen är köttet utbyt…

Kategorier
Uncategorized

Yossifs lax med ris och stekt färskpotatis

Yossif visar oss ett fiskrecept som blandar både ris och färskpotatis. I riset har han också vermicelli som han först bryner, och därefter bryns även ris som först därefter kokas som vanligt. Ris på detta sätt lagas ofta i mellanöstern.   Vermicelli är små tunna spaghetti som steks i olja först innan det blandas i…