Våra kockar är privatpersoner som bor eller jobbar i Bergsjön. Alla lagar fantastisk mat utifrån vad de tycker är viktigt vad gäller maten. 

I många länder, inte minst när det gäller mat som lagas hemma, används inga exakta mått utan man tar så att det verkar bra, helt enkelt. Och ofta blir det då mycket mat…och det är ju bra om någon granne eller vän oväntat kommer på besök. 

I våra recept här nedan har vi i de flesta fall inte fått några exakta mått på något, eftersom det helt enkelt inte finns. Vi tänker att filmerna kan vara till hjälp för att se hur varje kock gör – en del är också att prova sig fram. Hur tycker du det blir gott? 

Och – om det finns intresse – kanske vi kan tillsammans kan hålla matlagningskurser i höst? Hör i så fall också av dig till Bergsjöns Matfestival och berätta att du är intresserad av kurs i matlagning tillsammans med Bergsjöns matfestival. 

Indiras nya Tacos – godare och nyttigare

Indira berättar att Rawfood, eller råkost som man säger på svenska, innebär att maten inte får hettas upp till mer än 42 grader för att bevara så mycket som möjligt av näringen.

Lax med ris

Yossifs lax med ris och stekt färskpotatis

På tallriken blir det stekt Lax, ris och stekt potatis och sallad

Marokansk kycklinggryta

Fatimas traditionella marockanska kycklinggryta

På tallriken blir det som Fatima beskriver som en väldigt, väldigt populär rätt som nästan halva världen känner till

Mixed kolgrill

Ramadans mixade kollgrill

På tallriken blir det kollgrillgrade lammkotletter, kycklingvingar och färskpotatis.

Kontakta också gärna Bergsjöns matfestival om du har några frågor kring recepten. Vi ska försöka svara, och har såklart kontakt med våra matfestivals kockar, som vi i vår tur kan fråga. Om du hör av dig med frågor, kan vi då tillsammans göra recepten tydligare.

Skicka epost till oss