Kategorier
Uncategorized

Ramadans mixade kollgrill

På tallriken blir det kollgrillgrade lammkotletter, kycklingvingar och färskpotatis.

Ramadan använder grillolja, vegetasalt och svartpeppar för att ge smak till sin kollgrillning. Vegeta salt (eller Vegeta allkrydda som det också kallas) är en salt kryddblandning som utvecklades 1959 av den bosnisk kroatiska vetenskapsmannen Zlata Bartl.

Skriv ut

Ramadans mixade kollgrill

Kock: Ramadan Huseini
Tid: 3 timmar, varav ca 1,5 tim är för att köttet ska marinera.
Måltid Huvudrätt

Ingredienser

  • Lammkottletter
  • Kycklingvingar
  • Färskpotatis
  • Vegeta allkrydda
  • Svartpeppar
  • Grillolja
  • Dill

Instruktioner

  • Marinera kycklingvingarna och lammkotletter i grillolja och vegeta krydda, i ca 1,5 timme.
    Tänd kollgrillen.
    Grilla  lammkotletterna och kycklingvingarna tills de får färg. Olja in potatisen. Salta och krydda med vegeta.
    Lägg potatisen  aluminiumfolie, och lägg  några dillkvistar ovanpå. Gör ett tätt paket av aluminiumfolien. Lägg potatispaketet på grillen tills potatisarna är mjuka. 
    Servera allt grillat med mer grillat :grillade grönsaker (t ex tomat, paprika, rödlök)