Om Bergsjöns matfestival

Mat, glädje och gemenskap. En dag att göra något utöver det vanliga. Mat är gemenskap och något att glädjas åt. Alla gillar god mat och här i Bergsjön bor människor från jordens alla hörn. Vilken rikedom att dela med sig av! 

Vi hoppas att festivalen ska bli ett kännetecken för Bergsjön och något som lockar hit folk från hela Göteborg, västsverige och världen. 

Nu i pandemitider har vi inte kunnat genomföra festivalen som vi tänkt oss. För att ändå hålla matfestivalen vid liv är den i år digital, men i gengäld lite längre. Den digitala matfestivalen kommer pågå hela sommarlovet.

Vi hoppas att många tar chansen att vara aktiva här på webbsidan och på våra sociala medier, genom att delta i våra tävlingar och dela med sig av sina godaste recept. 

Tävla med din bästa maträtt – vinn en matkasse

Recept som lämnas in till festivalens webbplats senast den 14 augusti 2021 deltar i tävlingen ”Mitt recept”. Vinsten är inget mindre än en matkasse! Det blir fint det!  

Vem som vinner presenteras den 21/8, kl 12.00. Med det stänger Bergsjöns matfestival för denna gång. 

Översikt över Bergsjöns Matfestival 2019

Arrangörer, samarbetspartners och eldsjälar

Bergsjöns matfestival arrangeras av Balder, Familjebostäder och Bergsjön 2021 med stöd av bland annat Göteborg Stad, Navet, Hälsoteket, Generation PEP, boende i Nordöstra Göteborg och föreningslivet. 

Superkort historik – Den första matfestivalen

Bergsjöns Matfestival arrangerades för första gången 2019. Den gick över förväntan och massor av människor kom för att smaka på och köpa olika sorters läckerheter, träffa föreningar och grannar och helt enkelt bara ha trevligt.