Indira berättar att Rawfood, eller råkost som man säger på svenska, innebär att maten inte får hettas upp till mer än 42 grader för att bevara så mycket som möjligt av näringen. Men det betyder inte att man inte kan laga massor av god mat på det sättet. Till de här tacosen är köttet utbyt mot goda röror av krossade cashew- och hasselnötter och vi har salladsblad i stället för de traditionella tacoskalen.
Indiras nya Tacos - godare och nyttigare
På tallriken blir det Rawfood Tacos med tillbehör Kock: Indira Sjotaric
Ingredienser
Ingredienser
- 1 dl pistaschenötter eller hasselnötter
- 1 dl valnötter
- 1 morot
- 7 cm purjolök
- 2 tsk Nama Soy sauce (färsk soja)
- Tacokrydda
- Salladsblad (som tacoskal, romansallad fungerar t ex bra)
- Någon salsasås du tycker om.
Instruktioner
Görs så här:
- Blanda nötter, morot, purjolök, Nama Soy sauce och Tacokrydda. Använd en mixer för att få en fin blandning.
- Servera Tacoröran kall, med valfria tillbehör.
Tillbehör:
- Använd det du tycker är gott vad gäller grönsaker, rotfrukter eller vanlig frukt. Indira hade med:
- Tomat, majs, paprika, gurka, selleri, gul lök, jalapeños, feferoni.