Go Back

Yossifs lax med ris och stekt färskpotatis

Magnus Hallberg
På tallriken blir det stekt Lax, ris och stekt potatis och sallad
Måltid Huvudrätt

Ingredienser
  

  • Lax med skinn
  • Ris (Yossif använder jasminris)
  • Vermicelli  (om de är i nystan, krossa dem i handen över kastrullen)
  • Färskpotatis i bitar med skalet på
  • Olja
  • Vatten
  • Vetemjöl
  • Salt

Salladen

    Gör en blandsallad med det du tycker om. Yossif hade:

    • Isberg sallad
    • Salladslök
    • Tomat
    • Gurka
    • Persilja
    • Rädisor
    • Rödlök
    • Dill (som garnering)

    Instruktioner
     

    Ris

    • Stek vermicellin i olja ca. 4min i en tjockbottnad kastrull. Vermichellin ska bli gyllene. 
    • Skölj riset i kallt vatten, tills vattnet ser klart ut.
    • Lägg ned riset i vermiccelli-grytan och stek  tillsammans med vermichellin en liten stund. 
    • Häll på vatten 
    • Tillsätt salt och eventuellt lite olja. 
    • Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt riset koka i låg värme, i ca 20 minuter.

    Stekt potatis

    • Skölj potatisen
    • Skär potatis i små bitar och salta potatisen 
    • Häll olja i stekpannan, och när den är varm lägg i potatisen och stek på ganska hög temperatur tills den är gyllenbrun. 

    Stekt Lax 

    • Skölj laxen
    • Skär laxen i små bitar
    • Marinera med salt och olja
    • Vänd bitarna i vetemjöl
    • Stek fiskbitarna i olja tills de fått fin färg
    • Servera med ris och potatis och sallad

    Sallad

    • Skölj tomat, isberg, gurka och persilja.
    • Skär grönsakerna i mindre bitar,  lägg i en skål och blanda i Feta ost. 
    • Servera tillsammans med maten.